Doploh sen!

Tuesday, December 21, 2010

hi- tea di uma

salam.
erkk ? ade ke hi- tea kat uma ?
ape pon pade sebuah petang yang mulia aku berjaya buat ' a special serving '
err. boley ke cakap camtu ??

biase la. bile da tade pape na wat kat uma, aku tido. makan. selak buku (selak je !).
and then petang itu bile kakiku melangkah ke dapur (untuk lakukan aktiviti biase),
my mom said ; " gha , pegila buat popia sane. "
aku pon, " hah , popia ? " (bajet macam aku ta knal kueh tuu. hhahaha)
aku pon pk secook-cooknye. " em oke la "

1st STEP : sediakan bahan inti popia.
- basuh, potong, hiris, rendam (erk, ade ke?), dan yang sewaktu dengannye.
2nd STEP : gulung laa ! tunggu pe lagi. haha
- masukkan inti dalam kulit popia pastu maen gulung2.
tengok laa, memang sebarai.
(ala sory, pix ta ley upload ! grr~)
3rd STEP: mase untuk terjun kolam panas ! hahha
- mase tu aku goreng kueh tu dengan pakai helmet (takot minyak percik)

then.. TARAA !
(ala, lagi sekali pix ta ley upload. uwaa !)

mak cakap; "pandai anak mak masak"
hahaha. kembangg aku mase too. :DD
*pade mase yang same adek laky aku makan dengan maha gelojoh ! ish3

p/s : hello, ade ta orang wat kueh popia tanpe perlu digoreng ?

i'm goin to be good at cook. wee

MuchasGracias! Arigato! TerimaKasih!

4 comments:

fyda razak said...

delivery kat rumah aku malam ni heh. Aku nak sedozen. Jangan lupe! muahaha

amna najihah said...

haha
okeoke. aku bagi yang hanguss punyer!
:D

fyda razak said...

hoit, ape punye customer service lah kaw! aku campak popiah hangus tu kat muka kaw. haha

Eyra Rizal: Your MUA said...

PROMOTION MAKEUP CLASS AWAL TAHUN!!!! BASIC TO ADVANCE CLASS (RM350 retail)
PROMO PRICE: RM295 ONLY!!!! LIMITED SEATS!
DATE: 9/1/2011 & 30/1/2011 (PICK 1)
PLACE: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13, SHAH ALAM(NEXT TO PTPL)

REGISTRATION WILL BE CLOSING ON 1/1/2011
CALL/SMS 016-2128740 (EYRA RIZAL) TO REGISTER.
*STUDENTS WILL BE ABLE TO JOIN E.R TOUCH TEAM