Doploh sen!

Monday, March 26, 2012

rewind ~~~

assalamualaikum w.b.t

sebelum aku amek result lg aku memg plan nak post entry pasal aku. yaaa pasal aku, takkan awak lak. ni blog aku. haha merepek. takde lah aku saje nk rewind balik mse aku amek exam SPM tu. sape tak tau SPM tu ape cepat g hantok muka korg dpan lappy lpas tu tuka kwrganegaraan ok! 

SEMUA PELAJAR M*****S 

tak pun,

SIJIL PENENTU MASADEPAN 

BAHASA MELAYU
first day exam, cuak kebeibeh. pagi2 lg mase kertas 1 (esei) da wat keje gila. aku boleh pulak tak sempat nak habiskan penutup bahagian A. menggigil tgn aku tulis lelaju nk abiskan ayat, tetiba pengawas exam da ade depan mata. uwaaa! hantar gak walaupon tak siap, haha! kertas 2 lak aku wat sungguh2 sb aku tau aku da bnyak hilang mrkah kt kertas esei td.
result: A for Alhamdulillah

BAHASA INGGERIS 
paper 1 ok. paper 2 pon ok. just nice! *perasan
paper BI memg antara paper yg paling menenangkan jiwa raga aku. rajen bebeno aku tulis panjang2. maklom la lepas ni da takde mase nk tulis essay hihiihi
result: A for Alhamdulillah
GCE-O level: 3B

SEJARAH 
menulis jwpan bagai nak rak. sebab aku ni suka hafal. tp kalo datang otak blurr tak ingat, memg rasa cm nk nangis. aku agak ragu2 dgn paper ni, tp memg tawakal gilaa. ni la satu2nye paper yg aku berani cek jawapan abes paper.
result: A+ for Alhamdulillah

MATHEMATICS 
awesome. alhamdulillah. 
result: A+ for alhamdulillah

PEND. AGAMA ISLAM 
masa jawab paper pai, aku ditakdirkan demam. soooooo sick. dugaan betul. tp aku kuatkan smgt. sape nak tolong jwbkan paper tu kalo bukan aku? takkan penanda kertas lak? haha
result: A+ for Alhamdulillah

PEND. SENI VISUAL 
yeeeha. paper paling colourful. paper 1 dy mcm bace majalah je rase. wat paper 2 lak siap ade masa tmbahan lg, sbb ktorg memang saje wat muka kesian. ciss
result: A+ for Alhamdulillah

ADD MATH 
buat ngn hati2. tp msih takde rezeki. but who knows then. okay mse paper add math sakit aku dtg menyerang. memg terpakse ambil pekse dlm keadaan yg sakit dan lemah :(
result: B for Boleh laaa 

PHYSICS
dr dulu memg minat fizik. dpat jawab completely, tp nak wat guano da takdo rezeki ambo. okayy mse paper ni pon sakit aku tak baik lg. so saddd :'( 
result: B+ for Boleh laa

BIOLOGY 
love u till death. haha. feveret guaa ni. semangat je aku wat bio, sb nak jdik doktor. sekali da hafal, peh sedap je nulih cam mkan cencalok. err tp aku memg lemah kat paper 3. so thats it
result: A- for Alhamdulillah

CHEMISTRY 
subjek yg paling aku redhooooo. sb batch aku selalu mengANNOYkan dorg. huhu. takot seyh tak berkat. memg tawakal jeee~~ yg ni plg klaka. a day b4 exam tu membe aku da bg hint untk paper 3. aku dgn senang hati tak jenguk lgsung kat tajuk hint uh. jeling pon tak. sb da malas nk caye kat soalan spot. sekali mase pekse, bukak je paper 3, amek kawwww. soalan spot masuk. ciss
result: A- for alhamdulillah 

 syukran to Allah for all these A's and B's. credits to all my teachers, parents, friends, family and MAH.
a mountain of congratulation for those who managed to get straight A+ and straight A's. 
yang kecewa jgn terus kecewa. kecewa arini belum tentu kecewa mse dpan.
berjaye arini belum tentu berjaye mase depan. ok? go further!
PLAY MORE, LEARN MORE :P 


MuchasGracias! Arigato! TerimaKasih!

2 comments:

Anak Tabuan Comot said...

congratz jiha...

amna najihah said...

thanks ATC. congratz to you too
:D