Doploh sen!

Wednesday, February 15, 2012

hikmah aku bekerja

Assalamulaikum w.b.t

masuk minggu ni  minggu yg ketiga aku kerja shift malam. sangat penat ohh. tp takpe, niat ikhlas <3
adek yg hensengg dan cun sume, walaupon akak penat buat keje akak tetap akan wat muka comel depan korang. haha k diamm =='

tadi pas serve untuk makan supper dorang, aku pun duduk ah rilek jap tengok budak2 ni ade mesyuarat pengawas kat dewan makan. aku rase cam aku pon pengawas kat situ gak hehe. pastu ade sorang warden laki ni yg memang familiar selalu masuk dewan makan datang borak2 ngan aku. aku harap ade budak akan cakap camni, '' peh cikgu (tak tau name) tengah dating ngan akak DM yg comel tu lah" soseh sosehh haha ok ni aku merepek.

sebelum mula bicara.. eceh tak la. 
cikgu hensengg: awak umur bape?
aku: 18
cikgu hensengg: muda lagii (sambil buat muka hensengg dy)
aku: hehe *dalam aty, cikgu ni nganjing aku agaknye

bila aku da keje ni ade yang ingat aku tak habis sekolah. sebab tengok aku yg rendah ni. huhu takpe, comel apee

teruskan lagi.. kitorang pon bual2 sampai setengah jam. dia cerita pasal life kt U. guess what, he graduated from UM. huuu mama I wanna go there.. dia cerita pasal course yg ade kat situ, most engineering and science foundation.

cikgu hensengg tu pesan, bila da masuk sane, jangan ikut orang. itu tempat manyak olang Nigeria maa. ohhh no seremm deyh. 

bla bla bla..

lagi satu saya nak pesan kat awak. *woo ini sangat caring dan bisa cairkan hati gua*
sampai je awak kat mane2 tempat pun, tempat pertama yg kene tuju adalah surau.
haaaa???  *hilang terus kecomelan aku sebab ternganga haha*
cikgu hensengg tu cakap lagi... kat surau ade ke orang jahat? tak ade kan. dekat surau lah tempat kita nak kenal ngan orang yang baik2. bila kita kenal ngan orang2 kat surau tu, insyaAllah senang hidup kita kat tempat baru sebab ade kenalan yang baik. cuba bayangkan kalo awak kenal dengan member yang entah ape ape? esok lusa bila awak mintak tolong, dorang ke mane entah.. erm, betol gak cikgu hensengg ni cakap..

awak.. awak comel.. *ok ni tipu

awak dah keje macam ni.. kene berpikir.. nape Allah letak awak kat tempat ni. sebab Allah nak awak hadapi dulu suasana bergaul dengan orang yang bermacam perangai. nanti bila awak da sambung belajar, awak tak kan mudah terpengaruh, sebab awak pernah hadapi sume tuh. 

betol jugak. kat tempat keje, aku berkawan dgn Hafiz, 24 yg kehilangan kasih sayang sejak umur 14 thn. aku kawan dengan Azuan,18 yg selalu ponteng sekolah mase belajar dulu. Ajis, 25 yg bersekolah setakat darjah 6. Hisham, 19 yg tak amek SPM. fyi, dorang mat motor. kasar siket, Mat Rempit. mase ni lah aku belajar hadapi hidup sebenar. memang payah nak terima gurauan dorang, sebab dorang guna bahasa tak senonoh. tp lame2 aku da oke. bukan ikut sekali cam dorang, tapi mengenali dorang tanpa  terpengaruh. bukan tak penah aku kene cakap lucah ngan dorang, sampai menitik air mate aku T.T
walau camne pon, aku tetap sayang dorang sume, sebab dorang kuat. hati dorang keras. yg paling tergezut, Hafiz kate dia sayang aku ngan Ainur.. time ni memang menciret. haha maksud aku sebak siket

aku rase syukronn gilaa kat Allah. sebab bagi peluang cikgu hensengg tu bual2 ngan aku. banyak aku dapat. and now, I start to face the new chapter of my new-young life..


senyum je..




LEBIH BAIK KITA HIDUP SUSAH DRPD MENYUSAHKAN ORANG LAIN 
- MUHD HAFFIZ ABD. RAHMAN 

MuchasGracias! Arigato! TerimaKasih!

2 comments:

eynasam'sdaughter said...

salam..hehehe..gatal noh...yang kat melaka tu mana nak campak? haha,,apa pun congratz dapat kenali new people in ur life to guide u in future :))

amna najihah said...

haha.. x gatal.. tp tergatal.. ish2 dy pgkat ckgu tu..tggi drjatnye..